Low code/no code: definisjon, sammenligning & bruksområder

«Low code» og «No code» er vanlige termer for å beskrive forskjellige tilnærminger til apputvikling. Begge to handler om å trekke seg bort fra koding og heller ha visuelle modeller. Selv om low cod og no code teknikker kan være forskjellig, vil du se at de ofte brukes sammen. Så hva er egentlig forskjellene mellom low code og no code?
Skrevet av Dynamicweb den 19.04.2022, 08:00
Low code/no code: definisjon, sammenligning & bruksområder

Low code

Low code-plattformer er formbare, skalerbare, visuell-baserte løsninger som inkluderer dra-og-slipp-elementer. Deres åpne og utvidbare format gir mulighet for manuell koding, hvis ønskelig. For utviklere er dette et "ha kaken din og spis den også"-scenario fordi grunnleggende kode ikke trenger å dupliseres kontinuerlig, og utvikling kan skje raskt. De åpne API-ene muliggjør fleksibilitet og kompatibilitet med distribusjon på stedet eller i skyen. Low code-plattformer er brukervennlige, kommer med omfattende komponentbiblioteker og er kompatible med fellesskapsverktøy med åpen kildekode. Arbeidsflyten i en low code-plattform kan vanligvis brukes av enhver forretningsperson. De forhåndsdesignede malene for brukergrensesnitt hjelper organisasjoner med å utnytte kraften og tjenestene til en rekke testede og utprøvde applikasjoner. De legger også til rette for etableringen av sofistikerte applikasjoner bygget gjennom kodede utvidelser.

No code

Enhver nettapplikasjon, plattform og teknologisk løsning involverer kode. På noen plattformer er koden skjult, og brukere samhandler med intuitive visuelle komponenter. Begrepet "ingen kode" brukes for å fremheve måtene plattformer er enkle, visuell-baserte løsninger som inkluderer dra-og-slipp-elementer som brukes til å lage grunnleggende, funksjonelle applikasjoner. No code-plattformer kan øke driftseffektiviteten da de ikke krever kode for å administreres. Rammeverket til plattformen er satt av skaperne, så skalerbarheten og integrasjonsmulighetene vil være begrenset til deres beslutninger. Hvis plattformskaperne bygger inn kraftige skaleringsevner, er ikke dette en begrensning.

Low code vs. No code: forskjeller og likheter

Forskjeller

Den største forskjellen mellom low code- og no code-løsninger er de målrettede brukergruppene. Plattformer med low code-funksjoner er vanligvis mer attraktive for utviklere. Plattformer med no code-funksjoner er vanligvis mer attraktive for forretningsbrukere.

Likheter

Løsninger med low code/no code gir en visuell representasjon av applikasjonsutvikling. De gjør applikasjonsutvikling tilgjengelig og brukervennlig, slik at en utvikler ikke er pålagt å bringe nye ideer ut i livet. Begge tilnærmingene gjør det mulig for bedrifter å lage tiltalende og funksjonelle digitale applikasjoner effektivt, noe som øker bedriftens produktivitet. Videre, bare fordi en løsning tillater muligheten for kodede forbedringer, betyr det ikke at koding er nødvendig. Mange low code-løsninger kan brukes til å utføre oppgaver som å lage en applikasjon, automatisere en forretningsprosess og integrere data, uten koding.

Bruksområder

No code

No code-plattformer gir brukere med og uten programmeringskunnskaper mulighet til å lage teknologiske løsninger raskt og effektivt. Bedriftseiere bruker vanligvis no code-løsninger for å bygge produktprototyper, landingssider, enkeltsidesider og applikasjoner med enkle funksjoner. Mange forskjellige typer virksomheter kan dra nytte av no code-løsninger. no code-løsninger er verdsatt av mange organisasjoner, inkludert bedrifter, forhandlere, designere, restauranter, klubber, skoler og mer.

Low code

Low code-løsninger inkluderer mulighetene som tilbys av no code-løsninger og mer. Low code-løsninger kan også administrere backend-brukergrensesnitt, operasjonell effektivitet, plattformintegrasjon, API-generering osv. Mange forskjellige typer virksomheter kan dra nytte av low code-løsninger. Bedrifter, forhandlere, helseorganisasjoner, utdanningsinstitusjoner og finansielle tjenesteselskaper kan alle benytte seg av ow code-plattformer for sine digitale behov.

Bygg din nettside med en low code/no code løsning

For å bygge nettstedet ditt med en low code/no code-løsning, trenger du ikke se lenger enn til Dynamicweb Swift. Dynamicweb Swift leverer en butikkfront som er klar til lansering med standard moderne designmaler bygget på beste praksis. Tilnærmingen low code/no code gjør det mulig å konfigurere butikkfronten din og redusere risiko og utviklingstid.

Dynamicweb Swift er en plug-and-play standardløsning som lar deg lage flotte og mobilvennlige nettsider. Det er raskt og enkelt å bygge både B2C og B2B nettbutikker ved hjelp av konfigurasjon og nesten ingen koding. Dynamicweb Swift gjør det mulig for sluttbrukere å ta kontroll uten behov for IT- eller utviklerstøtte hver gang en redigering må gjøres.

Mer enn 4.000 merker over hele verden stoler på Dynamicweb. Våre kunder inkluderer ledende merker som Lego Wear, Unilever, Vredestein, Winnebago, L’Oréal, Flying Tiger, Toyota, Europcar og Skanska. Bygget på Dynamicweb, har disse kundene nå mulighet til å oppnå livslange kunderelasjoner, øke inntektene og utvide merkevarene sine.

For å bygge din nettside med en low code/no code-plattform, kontakt Dynamicweb i dag!