Hvorfor nettbutikken din trenger Cloud Hosting & Cloud Monitoring

Skrevet den 04.04.2022, 08:00
Hvorfor nettbutikken din trenger Cloud Hosting & Cloud Monitoring

De siste tiårene har måten å drive business på endret seg drastisk. Selskaper som en gang hadde absolutt alt on-premise med store investeringer i sin teknologiske infrastruktur, outsourcer nå dette til store datasentre. I 2021 rapporterte 74% av enterprises verden over at de allerede brukte cloud hosting og tjenester for infrastrukturer.

Cloud hosting tjenester er veldig hjelpsomt for mange selskaper, men det kommer ikke uten utfordringer. Sikkerhet er den største bekymringen blant sjefene som svarte på en undersøkelse tidligere i år, etterfulgt av håndtering av skyen, ressurser, kunnskap og kostnad. For å ta tak i disse utfordringene er det derfor nødvendig med cloud monitoring.

Hva er cloud hosting og cloud monitoring?

Cloud hosting

Cloud hosting er en digital løsning for å samle applikasjoner, data, programmer og nettsider i en virtuell server. Med cloud hosting er ikke data lenger bundet til en spesifikk enhet eller lokasjon. Fordi servere er virtuelle og sikret i høyt spesialiserte datasentre, overgår cloud hosting alternativet om en sentralisert tilnærming med økt tilgjengelighet, skalerbarhet, rask opp- og nedlasting og forbedret sikkerhet. Mange bedrifter og bestrebelser kan dra nytte av skyhosting.

Cloud monitoring

Cloud monitoring er en gjennomgang- og administrasjonstjeneste som overvåker cloud-prosesser. For å verifisere at en cloud er operativ, kan overvåkingstjenestene følge manuelle eller automatiserte inspeksjoner. Cloud monitoring inkluderer gjennomgang av data på tvers av flere lokasjoner, systematisk gjennomføring av revisjoner for å sikre at sikkerhetsstandarder oppfylles, eliminering av potensielle brudd og sammenslåing av cloud monitoring-verktøy levert av forskjellige enheter.

Hvorfor er cloud monitoring viktig i et e-handelsmiljø?

Cloud monitoring er viktig for enhver bedrift som hoster teknologien sin i en cloud, men det er avgjørende i et e-handelsscenario. Hvis serverne går ned, gjør hele butikkfronten din det også. Cloud monitoring er også ansvarlig for å opprettholde kvalitetsstandarder for nettbasert hosting og sikre at e-handels-kundeopplevelsene dine er raske og friksjonsfrie.

I tillegg er data lekkasjer på vei oppover. Brudd på nettsikkerhet kan kompromittere både bedrifter og kunder. Cloud monitoring forenkler prosessen med risikodeteksjon, automatisk skanning etter sikkerhetsavvik og mulige sårbarheter. Hvis en bekymring identifiseres, varsler cloud monitoring-systemet nettverket slik at sikkerhetstiltak kan iverksettes.

Cloud monitoring tilbyr omfattende evalueringer av cloud hosting-plattformen, innholdet og seg selv. Prosessene for kvalitetskontroll er også selvreflekterende slik at sannsynligheten for lekkasjer reduseres, og bruksbåndbredden reagerer på trafikken. Når bruken av en cloud endres, kan cloud-rommet også justeres. Dette sikrer at utnyttelsen av en cloud er optimalisert for å være så kostnadseffektiv som mulig.

Hvorfor Dynamicweb hoster sin e-handelsløsning i Microsoft Azure

Fra og med 2021 er 50 % av bedriftsdataene over hele verden lagret i en cloud. I følge Cloud Security Report for 2020 er 68 % av selskapene mest bekymret for feilkonfigurasjon, 58 % av selskapene er bekymret for uautorisert tilgang, 52 % av selskapene er bekymret for usikre grensesnitt, og 50 % av selskapene er bekymret for kontokapring.

En omfattende nettbasert løsning kan håndtere sikkerhetsproblemer og tilby mange tilleggsfordeler for virksomheten din.

Det er derfor Dynamicweb tilbyr en nettbasert cloud-løsning som håndterer alle de tekniske aspektene som hosting, lisensiering og overvåking. Med Dynamicweb som din cloud hosting- og overvåkingspartner har du trygghet ved å vite at miljøet ditt er riktig konfigurert, optimalisert og sikret i verdens mest pålitelige cloud, Microsoft Azure. Justeringer kan implementeres sømløst i sanntid for å skalere med trafikken på nettstedet ditt. Dynamicweb tilbyr hosting, samt overvåking av servertilgjengelighet, applikasjon og integrasjonspunkter. Alle komponentene i e-handelsløsningen din administreres av én enkelt leverandør, Dynamicweb, som er ditt eneste kontaktpunkt.

Les høydepunktene for nettskyverts- og overvåkingsløsninger →

Selvfølgelig, for bedrifter som foretrekker å hoste sin egen løsning og administrere infrastrukturen sin, tilbyr Dynamicweb det alternativet også. Fleksibiliteten til å distribuere på din måte er en av grunnene til at bedrifter med komplekse teknologi- eller sikkerhetskrav velger Dynamicweb for å operere e-handel.

For å lære mer om Dynamicweb skyovervåking, sjekk ut vårt on-demand webinar her.

Lær hvordan din bedrift kan operere en trygg og friksjonsfri e-handel med Dynamicweb.

Kontakt oss her.