Enhetlig CPQ (confiqure – price – quote) og ecommerce for Microsoft Dynamics (Experlogix og Dynamicweb)

Hvis du noen gang har bestilt et produkt på nett som kunne bli tilpasset med forskjellige deler, farger eller design, brukte du sannsynligvis en produktkonfigurator. Når en slik konfigurator er integrert med en e-handelsløsning, får du funksjoner og egenskaper til å forenkle den komplekse salgsprosessen for kundene dine, og du kan selge produktene på en interaktiv, visuell og forståelig måte.
Skrevet av Richard Lee, Brad Vorbeck den 18.01.2021, 00:00
Enhetlig CPQ (confiqure – price – quote) og ecommerce for Microsoft Dynamics (Experlogix og Dynamicweb)

Å gi kundene en fantastisk digital kundeopplevelse har blitt et kjernefokus på tvers av mange industrier, særlig i 2020. En spesifikk type opplevelser har fått spesielt mye oppmerksomhet i det siste: online produktkonfigurator. Du har sannsynligvis brukt en selv.

Hvis du noen gang har bestilt et produkt på nett som kunne bli tilpasset med forskjellige deler, farger eller design, brukte du sannsynligvis en produktkonfigurator. Når en slik konfigurator er integrert med en e-handelsløsning, får du funksjoner og egenskaper til å forenkle den komplekse salgsprosessen for kundene dine, og du kan selge produktene på en interaktiv, visuell og forståelig måte.

Det finnes bransjer som ikke selger standardproduserte, ferdiglagede produkter, men som lager produktene sine etter bestilling fra kunden. Disse bransjene har nå begynt sin digitale transformasjon. Det er faktisk mange selskaper som allerede bruker en produktkonfigurator for sine selgere, og vil nå utvide dette verktøyet til kunder og grossister.

I et e-handels-konfigurator-miljø kan kundene nå bygge sine egne konfigurasjoner, få tilbud og faktisk legge inn en bestilling. Dette reduserer tiden brukt på å lage tilbud av dine selgere, som vil øke salgskonverteringen din.

Automatiser hele tilbud-til-bestilling-til-produksjon prosessen

I et typisk tilbud-til-bestilling scenario er det tilbudet som starter salgsprosessen, etterfulgt av et forslag/kontrakt, forhandlinger og deretter en bestilling. Deretter blir en Bill og Materials laget og sendt til produksjonen.

En konfigurator, som Experlogix, samler alle disse stegene, med integrasjon til ERP og CRM for å lever live kompabilitet og komponent-tilgjengelighet. Å flytte CPQ prosessen til din e-handelsside vil gi kundene et komplett selvbetjent miljø hvor de kan logge inn, ha en handlekurv, se bestillingshistorikk og mye mer.

Konfiguratoren kan ta en hvilken som helst form, basert på bransje og type produkt. Om den bruker dropdown-meny og sjekkbokser, eller har et tungt design med mange visuelle funksjoner, kan konfiguratoren bli designet for å treffe din målgruppes spesifikke behov.

Ved å integrere med masterdata-systemer som ERP og CRM kan du gi kundene den mest effektive, selvbetjente måten å bestille komplekse produkter på. Pluss, at du tilbyr denne prosessen på nett betyr at de kan konfigurere og bestille 24/7, noe som øker din bestillingskapasitet.

Med Experlogix kan selgerne bruke 75% mindre tid på å lage tilbud, og mer tid på å strategisk selge til eller assistere de største kundene.

Produktkonfigurator for tjenester og prosjekter

Lag-etter-bestilling konseptet er ikke bundet til fysiske produkter. Alt som kan kombineres for å lage en løsning kan lages med en produktkonfigurator, inkludert tjenester og prosjekter. For eksempel et selskap som selger gulvbelegg for lekeplasser og utstyr til skoler. Avhengig av skolen størrelse og budsjett, kan en mengde utstyr og gulvbelegg bli konfigurert og deretter satt sammen. Som hos ethvert lag-etter-bestilling-produkt, vil det også her bli laget en Bill og Materials (BOM), på samme måte som en shopping liste. Noen ganger er dette en samling av tilgjengelige deler og utstyr som allerede har blitt produsert. Andre ganger må alt fra BOM’en bli produsert og satt sammen. En produktkonfigurator vil da være tilgjengelig for å sikre at så fort BOM’en når produsenten, vet man hvordan en komponent skal lages. Det er styrken til en CPQ-maskin – å fjerne kompleksiteten fra hele tilbud-til-bestilling-til-produksjon prosessen. 

Dynamicweb + Experlogix

 

Dynamicweb og Experlogix har blitt partnere for å tilby en integrert, kundefokusert CPQ + ecommerce løsning som integreres sømløst med din Microsoft Dynamics løsning.

Ved å kombinere det beste innen løsninger fra Experlogix og Dynamicweb, får de som søker en nøkkelferdig løsning støtte for kompleksiteten ved å selge produkter som er bestilt. Dette gir en kostnadseffektiv integrasjon som tar deg fra start til slutt uten å måtte sortere ut mekanikken for hver halvdel av CPQ-prosessen. Dynamicweb + Experlogix-løsningen gir full fleksibilitet for kundene dine, inkludert en handlevogn som inneholder bestillingsprodukter (tjenester og prosjekter også) og lagerførte produkter.

Etter hvert som flere selskaper går over til netthandel og nettsalg for å holde tritt med raske endringer i forbrukeratferd og økonomi, vil behovet for bedrifter for å selge alle typer produkter på nettet bare fortsette å vokse. Hvis ditt firma har vurdert å tilby kunder en CPQ-opplevelse, har det aldri vært et bedre tidspunkt.

Vil du vite mer?

 the Dynamicweb og Experlogix brosjyren

Ta kontakt for en demo