Best-of-breed vs. Best-of-suite

Hva er best-of-breed og best-of-suite software løsninger? Hvilken løsning passer din bedrift best? Og hvordan kommer du i gang?
Skrevet av Alina Werner den 28.03.2022, 08:00
Best-of-breed vs. Best-of-suite

I flere år har best-of-breed vært gull-standarden i den digitale bransjen, men nå har også best-of-suite blitt med i samtalen. Men hva er det egentlig? Hva er nøkkelfunksjonene og -forskjellene? Hvordan velger du den ene fremfor den andre? Og – viktigst av alt – hvordan vet du hvilket konsept som passer din bedrift best?

Hva er best-of-breed software løsning?

Som tidligere nevnt, har best-of-breed tilnærmingen vært tilgjengelig i flere år, men la oss uansett se på definisjonen og fordelene.

Best-of-breed blir definert som som å være best på sin spesifikke, relative smale nisje. De integrerte egenskapene på disse plattformene og applikasjonene er ofte veldig komplekse og skreddersydd for en spesifikk funksjon. Dette er eksempelvis plattformer for e-post markedsføring, automatiserte priser, faktura/betalingssystemer, osv. En viktig huskeregel er at jo mer spesialisert løsning du velger, desto mindre fleksibel blir du. Fordelen er at du får avanserte egenskaper som fungerer uten problemer, men ulempen er at disse egenskapene ikke nødvendigvis kan tilpasses dine kriterier. Dette gjør ofte at det oppstår et behov for å installere eller integrere ytterligere applikasjoner for å dekke alle kriterier.

Hva er best-of-suite software løsning?

Best-of-suite er et alternativ til best-of-breed løsninger, og har blitt økende mer populært de siste årene. Denne tilnærmingen defineres som å ha en komplett, alt-i-ett løsning som dekker mange forretnings-behov samtidig. Dette kan være egenskaper inkludert netthandel, nettsider, markedsføring og PIM (slik som i Dynamicweb eCommerce Suite), eller andre.

En utfordring i best-of-suite tilnærmingen er at egenskapene som er inkludert i disse plattformene som regel ikke er de beste på sitt område. Styrken ligger i de sømløse integrasjonene. Best-of-suite løsninger er også ofte veldig fleksible og enkelt å adoptere til spesifikke behov og har deretter sine egne sett med fordeler. Å være spesifikt skreddersydd for den individuelle bedriftens behov med unike egenskaper er en av dem, så vel som å ha færre applikasjoner og færre software leverandører å forholde seg til. De er også veldig ofte rimeligere i pris, i forhold til en haug med best-of-breed løsninger.

Hvordan velger jeg beste løsning for min bedrift?

Å velge riktig software løsning avhenger naturligvis av hvilke kriterier og behov bedriften din har. Men, det finnes heldigvis noen indikasjoner basert på dine behov, som kan guide deg til å ta riktig valg.

Hvis du ser etter en prisvinnende software løsning som er veldig spesialisert, og anerkjent i sitt nisje-område, vil kanskje best-of-breed tilnærmingen være det beste valget for deg. Et tips er å sikre deg en kontrakt som kan bistå i et langvarig forhold.

Hvis du ser etter en fleksibel og rimeligere software løsning som kan gi din bedrift et konkurransefortrinn, bør du vurdere en best-of-suite løsning. Du kan enkelt få en tilpasset løsning som er bygget spesifikk for dine behov, og som du kan utvide med nye egenskaper konkurrentene kanskje ikke har.

Enda en fordel med best-of-suite løsningen er fleksibiliteten. Hvis du ser om noen år at omstendighetene i bedriften din har endret (eller noe uforutsett som en pandemi skjer), eller du har en ny ide du vil prøve ut, kan du alltid legge til nye egenskaper (enten på egen hånd, eller i samarbeid med leverandøren din). Dette betyr at du ikke trenger å ta alle valg for fremtiden når du kjøper, men at du enkelt kan legge til egenskaper når behovet inntreffer.

I et nøtteskall kan du si at med en best-of-suite tilnærming får du en sammensatt arkitektur som tillater utvidelser og fleksibilitet, hvor best-of-breed løsninger ofte har en statisk arkitektur som gir deg en avansert løsning for veldig god ytelse, men med liten fleksibilitet.

Før du skal ta et valg bør du naturligvis også vurdere andre faktorer, som integrasjonsmuligheter, brukervennlighet, din nåværende systemarkitektur og sikkerhet. Du kan lese mer om hvilke andre viktig hensyn du bør ta før du velger din neste netthandelsløsning i vårt whitepaper: Bygg eller Kjøp.

 

Konklusjon

Begge konseptene har naturligvis sine fordeler. Fokuset på personalisering, fleksibilitet og support til best-of-suite løsninger vil likevel være det beste alternativet for de fleste selskaper. De komplekse, dyre og tradisjonelle software leverandørene er sakte, men sikkert på vei ut – nettopp av disse årsakene.

Dynamicweb er en best-of-suite løsning som kombinerer netthandelnettsidermarkedsføring og PIM i en plattform, og samtidig er veldig fleksibel. Vårt team støtter deg i hvert steg. Vi elsker en utfordring med nye ideer og impulser som skal legges inn i din løsning. I tillegg har Dynamicweb-plattformen en standard integrasjon til alle de store ERP-systemene, så vel som mange plug-ins. Les om noen av våre kundecaser og se hvordan vi har hjulpet mer en 5.000 kunder å lykkes med innovative og unike løsning.