7 gode råd om implementering av netthandel - del 1

Espen Thorvaldsen, digital rådgivningssjef i Solteq, har jobbet med e-handelsløsninger i mer enn 20 år. Han har hjulpet både små og store selskaper med å implementere den riktige e-handelsløsningen for både dem og deres kunder.
Skrevet av Espen Thorvaldsen, Digital rådgivningssjef, Solteq den 02.05.2022, 08:00
7 gode råd om implementering av netthandel - del 1

I de kommende blogginnleggene vil du få innsikt i hvordan du kan optimalisere brukeropplevelsen, hvorfor det er viktig å integrere i ERP-systemet ditt, og hva ditt valg av plattform betyr for fremtiden.

Du får de tre første rådene i dag og fire til i neste blogginnlegg.

 

7 gode råd om implementering av netthandel

 1. Fokuser på brukeropplevelsen
 • Gjør det så enkelt som mulig for din målgruppe å finne riktig produkt innenfor dine produktsegmenter. Det er stor forskjell på om din kunde er en mor som skal kjøpe sko til sitt barn, eller om det er en butikksjef som skal gjøre innkjøp til neste sesong.
 • Reduser bruk av unødvendige designelementer, og hold fokus på hva som er viktig.
 • Strømlinjeforme handleprosessen hvor det er så enkelt som mulig for en kunde å gjennomføre kjøpet. Det er dyrt å miste salg fordi kundene ikke sluttfører handelen.

 

 1. Sørg for optimal integrasjon til ERP-løsningen
 • Tilstreb å lagre data ett sted. Produkter, priser og beholdninger ligger som regel i et ERP-system. Da er det best å implementere en god integrasjon slik at ERP-systemet kan fortsette å ha kontroll på disse dataene fremfor å duplisere informasjonen.
 • En optimal integrasjon mellom nettbutikk og ERP vil sikre korrekte data i nettbutikken til enhver tid, som for eksempel kundespesifikke priser.
 • Integrasjonsprosjekter innebærer ofte risiko og høye kostnader. Undersøk om leverandøren har ferdige løsninger.

 

 1. Velg en helhetlig plattform
 • Tenk langsiktig når du skal velge programvareløsning for din nettbutikk. Selv om primærbehovet for eksempel er en B2B-butikk, så kan det hende at man senere vil bytte ut hjemmesidene, implementere en kundeportal eller ta i bruk en nyhetsbrevløsning. Derfor kan det være smart å velge en plattform som inneholder alle disse funksjonene, og gjerne helintegrerte, slik at man slipper å investere i flere webløsninger fra flere leverandører og med flere komplekse integrasjoner.
 • En slik "All-In-One"-plattform gjør det lettere, raskere og billigere å gjennomføre bedriftens digitale strategi i praksis.
 • Hvis du skal implementere multinasjonale web-løsninger er det avgjørende at plattformen du velger har støtte for flere språk og valutaer. Du bør i en slik sammenheng også sikre at løsningen har en fleksibel arkitektur hva gjelder flere nettsteder, databaser, nettbutikker og nettadresser.
 

Om Solteq

Solteq er en nordisk IT-leverandør og programvareselskap som spesialiserer seg på å levere digitale løsninger til B2B-og B2C-virksomheter. Solteq ønsker å være en langsiktig samarbeidspartner som kan følge kunden på deres digitale reise i takt med at de ekspanderer. Vi er eksperter innen Digital commerce, Commerce, Omnichannel, Customer Experience, Digitalization, Digital Business, Customer Engagement, Dynamics 365 Business Central, Manufactoring, Warehouse Logistics, Software, Business Development, POS, Blockchain og AI.