5 raske tips til deg som vurderer ny nettbutikk

Vurderer du ny nettbutikk? Her har du fem raske og enkle tips om hva du burde legge vekt på når du velger plattform.
Skrevet av Dynamicweb den 06.09.2018, 13:00
5 raske tips til deg som vurderer ny nettbutikk

1. System

Velg et software som gir deg muligheten til å vokse med dine ambisjoner.

Det er kanskje fristende å velge en billig nettbutikk som tilfredsstiller dine behov akkurat nå, men hva med i fremtiden? Ikke gjør feilen med å la dine kortsiktige planer, stå i veien for dine langsiktige muligheter.

Finn et software som gjør deg og din forretning unik, slik at du skiller deg ut blant alle dine konkurrenter!

2. Egen hosting? Outsourcing?

Trege nettsider med lang nedlastingstid gjør at du rett og slett mister kunder, og vil garantere for at de velger en av dine konkurrenter som har en rask og fungerende nettside. Gå for leverandører med hosting inkludert, da vil du slippe å stå ansvarlig for trege sider, ha tilgang til et support-team og overvåking av løsningen din.

3. SEO

For bloggere er det enklere å få klikk på siden, de kan utvikle en personas, skrive hundrevis av ord om dagen med et unikt innhold, og hvis det er bra nok, kommer de til å få lesere. Når det gjelder netthandel fungerer det ikke på samme måte – man er spesielt utsatt for SEO-problemer. Nettbutikker blir ofte funnet lengere ned på Google-søkene på grunn av stadig endringer av Google algoritmene. Men hvorfor er det slikt?

  • Produktbeskrivelser har en tendens til å være korte, noe som gir lite innhold på siden – som kan betraktes som lav kvalitet av søkemotoren.
  • Produktvarianter som størrelse eller farge kan generere unike nettadresser med effektivt duplisert innhold
  • Produktkategorier sprer seg gjerne over flere sider og tusenvis av produkter - sørg for at alle elementene er indeksert med riktig bruk av tags.

4. Nyhetsbrev

Nyhetsbrev er det hemmelige våpenet til en nettbutikk – det er her du finner dine lojale kunder. Sørg for at hver gang noen gjennomfører et salg skal de bli spurt om å registrere seg for nyhetsbrev. I tillegg skal det være enkelt for besøkende å kunne melde seg på og tydelig markert hvor de registrerer seg – dytt brukeren gjerne litt i riktig retning med en kupong eller rabatt på sin første bestilling. Dette gir deg muligheten for mersalg og lettere kunne informere kunden om kampanjer. Det er alltid lettere å selge til kunder som kjenner deg fra før!

5. Konkurrenter

Dette gjelder ikke bare for netthandel, men også vanlige butikker. Søk på nøkkelord du håper kundene skal finne deg på, og se hvilken rekkefølge du og dine konkurrenter kommer opp. Hvis nettbutikken din er utdatert og dårlig utformet blir det vanskelig for deg å skaffe nye kunder, ettersom de ikke får deg opp på søkemotoren. Still deg spørsmålet; hvordan kan jeg gjøre kjøpsbeslutningen lettere for mine kunder?

Med mindre du produserer dine egne produkter, er det stor sjanse for at du bruker materiell fra produsenten, inkludert beskrivelser og fotografier. Husk at du neppe er alene med å selge de produktene, og innholdet ditt vil være det samme som hundrevis av andre nettbutikker med samme leverandør.

Det beste du kan gjøre er å skrive egne produktbeskrivelser med en personlig vri, og ideelt sett burde du ha dine egne produktbilder.