XL Bygg

XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. Som aktør innen byggevarebransjen, ble kjeden stiftet på Hamar i 1994. Den gangen under navnet Byggevarekjeden, som fire år senere ble erstattet med navnet Byggkjøp.

Utfordring

XL Bygg slet med en treg nettbutikk som ikke viste alle produktene på nettsiden, og heller ikke de tilhørende prisene. I tillegg hadde de et tregt system som gjorde mange feil, og en del ordre ble mistet på veien.

Dynamicweb som løsning

Vår partner, EG, har laget den nye nettbutikken for XL bygg. Plattformen er bygget på Dynamicweb All-in-One og har hjulpet XL bygg med å ha mye bedre kontroll over deres produkter og priser. I tillegg er det enklere for alle deres kunder, både proffe og forbrukere, å navigere på nettsiden. Den nye plattformen gjør det enklere for XL bygg å endre/legge til nye varer, samt legge til rabatter og endre priser. I tillegg har de full oversikt over all aktivitet som skjer på nettsidene deres.

Resultater

Den nye nettbutikk har hjulpet XL Bygg med økt kundelojalitet og samtidig har den vært med å bidra til at resultatet til XL Bygg har økt med 1 million kroner.
"Nettbutikken som vi har utviklet i samarbeid med EG Norge har gitt oss økt kundelojalitet. Tidligere hadde vi ofte feile priser, og glemte å fakturere for varer, fordi det gamle systemet mistet ordre og hadde flere feilkilder. Da vi fikk på plass vårt nye IT løsning fra EG Norge så økte vi vårt resultat med over 1 million kroner. "
- Gjert Klokkerhaug, Daglig Leder
XL Bygg
Kunde
XL Bygg
Lokasjon
Norge
Segmentet
B2C, B2B, Distribution
Nettsted
xl-bygg.no/
Partner
DXC Technology

Lignende tilfeller