Wine.dk

Wine.dk er en landsdekkende organisasjon i Danmark som samarbeider med ca. 50 forskjellige vinforhandlere. Takket være de mange forhandleren kan Wine.dk kjøpe inn store mengder vin og dermed får best mulig pris. Wine.dk fokuserer på lange og nære samarbeid med leverandører for å sikre kontinuitet og kvalitet.

Utfordring

Wine.dk hadde en nettbutikk med mulighet for å bestille vin, men systemet var utdatert, vanskelig å jobbe med og manglet betalingsalternativer. Derfor har Wine.dk satt seg som mål å ha en nettbutikk med integrering til sitt eksisterende C5 ERP-system. Ettersom de fleste av vinforhandlerne ikke hadde ressurser til å kjøpe sin egen nettside, ønsket wine.dk også å kunne gi dem en ekstra fordel ved nettbasert salg, samt en markedsføringsplattform med lett tilgang til markedsføringsmateriell.

Dynamicweb som løsning

Nettbutikken er laget for å gjøre det enkelt for vinelskere å finne det de leter etter. Et spesielt søkefilter gjør det mulig å søke etter vin i henhold til f.eks. type drue, region/land og år. Kunder kan bla gjennom viner i komforten av sitt eget hjem og enten kjøpe den på nettet, eller se etter nærmeste forhandler og gå dit for å kjøpe vinen. Systemet støtter også muligheter for kryss- og mersalg ved for eksempel når en kunde ser på en type vin, dukker det opp et utvalg av lignende viner under «anbefalt av wine.dk».

Wine.dk sin nye løsning er integrert i Microsoft Dynamics C5 for å optimalisere administrasjonen, da alle bestillinger som kommer inn via nettbutikken automatisk vises i C5. Produkter og priser oppdateres direkte i C5 og vises i nettbutikken.

Den siste oppdateringen til løsningen er en markedsføringsplattform for forhandlerne. Forhandlerne logger seg inn på plattformen hvor de enkelt kan endre priser, plakater, skilt og annet butikkmateriale – de får også tilpasset sin egen logo på nettsiden.

Resultater

Det faktum at forhandlerne nå enkelt kan styre sin egen markedsføring på nettet sparer mye tid og ressurser for forhandlerne - men også for wine.dk. De pleide å hjelpe forhandlerne i den tidkrevende produksjonen til de forskjellige butikkene sitt materiell. Forhandlerne er fornøyde med å få fortjeneste på salg i sitt område, samtidig som de får muligheten til å bygge relasjoner med kundene som kommer til butikkene for å handle vin.

Anne-Sofie Vikkelsøe, Web and Marketing Coordinator, Wine.dk
"Vi valgte Dynamicweb fordi vi trengte en fremtidssikker løsning som ville tillate og støtte vekst, og samtidig kunne integrere med våre andre systemer. Det var også viktig for oss at vi kunne administrere og håndtere systemet selv."
- Anne-Sofie Vikkelsøe, Web and Marketing Coordinator, Wine.dk
Wine.dk
Kunde
Wine.dk
Besøksadresse
Denmark
Segmentet
B2C, Marketing, Retail, C5
Nettsted
www.wine.dk
Partner
Ennovate

Lignende tilfeller