Norsk Stål

Norsk Stål AS produserer og distribuerer stål og andre metaller til selskaper i det norske markedet. Selskapet har eksistert siden 1823, og har i dag ca. 300 ansatte på flere steder. Med 4 500 forskjellige produkter på lager, er selskapet ledende i sin bransje. Norsk Stål AS har som mål å hjelpe kunder med å øke både konkurranseevnen og inntjeningen.

Utfordring

Norsk Stål AS har alltid vært en tradisjonell virksomhet, hvor alt salg til kunder har skjedd via telefon og e-post til en rekke selgere. Disse manuelle prosessene er både tid- og ressurskrevende, og gjorde at kundene til Norsk Stål ofte måtte vente lenge for å få bekreftelse på sine bestillinger, samt hjelp til å finne riktig vare. I tillegg har Norsk Stål 4.500 forskjellige produkter, og det var vanskelig å ha kontroll på all produktdata til spesifikke produkter. Når produktdata skulle oppdateres måtte det endres i flere systemer.

Dynamicweb som løsning

Vår Premium Solution Partner, Solteq, har bygget den nye løsningen til Norsk Stål. Med en helt ny all-in-one plattform med PIM-system fra Dynamicweb har nå Norsk Stål full kontroll på kundehenvendelser, og kan behjelpe kundene sine mye mer effektivt. Med det nye PIM-systemet har de nå også full kontroll over alle produkter, og de tilhørende produktdataene. Det er nå mye enklere for Norsk Stål å legge til datablader, bruksanvisninger, tegninger, osv. til spesifikke produkter. Med live integrasjon fra ERP-systemet og PIM-systemet direkte inn i plattformen blir nå produktdataen oppdatert samtidig, og det trengs kun å gjøres en gang.

Resultater

Den nye løsningen til Norsk Stål har gjort at Norsk Stål nå har full kontroll på all sin produktdata, og kan behjelpe sine kunder på en mye mer effektiv og nøyaktig måte. For å sikre en best mulig plattform, har Norsk Stål AS ansatt en rekke medarbeidere som spesialiserer seg på e-handel. De oppdaterer kontinuerlig Navision ERP-systemet, slik at informasjonen som gis til Dynamicweb-plattformen er så nøyaktig som mulig.
"Som leverandør av stål og andre metaller til blant annet skip, byggebransjen og mekanisk industri, har vi et ønske om å kunne betjene våre kunder på best mulig måte. Med Dynamicwebs e-handelsløsning har vi muligheten til å tilby en unik plattform, som vi hele tiden kan optimalisere for å imøtekomme nye behov i markedet."
- Prosjektleder i Norsk Stål AS, Kristian Fjägesund
Norsk Stål AS
Kunde
Norsk Stål AS
Besøksadresse
Norway
Segmentet
B2B, CMS, Marketing, PIM, Manufacturing, Dynamics NAV
Nettsted
www.norskstaal.no/norsk-staal
Partner
Solteq Norway AS

Lignende tilfeller