DCC Energi

DCC Energi er et av de ledende energiselskapene med salg av energiprodukter for både boliger, bedrifter og landbruk. De lever energiprodukter som olje, diesel, smøremidler, naturgass, elektrisitet, kull og trepellets til ca 60.000 kunder i hele Danmark.

Utfordring

DCC Energi trengte et nytt, motiverende nettsted med en brukervennlig B2C-nettbutikk internert i sitt Nordcap ERP-system. DCC Energi trengte også en måte å sikre den visuelle identiteten med selskapets fargevalg og design, på hele nettsiden.

E-handelsløsningen måtte integrerer direkte med Nordcap ERP-system for både produkter, kundedetaljer, bestillinger og priser, butikken måtte også forenkle et avansert selvbetjeningssystem for brukeren. De skulle ha tilgang til prisberegning, flere leveringsadresser og flere oljetanker til hver leveringsadresse. Nylige ordrer, kontosaldoer, betalinger, PDF-kvitteringer, gjenbestilling osv.

Løsningen skulle også oppfylle individuelle krav som statistikk for årdlig bruk, estimert restmengde for oljetanker og et system som bekrefter gyldigheten av leveringsadressene i samsvar med DCC Energies interne regler for leveranse. Til slutt måtte kunden ha mulighet til å velge leveringsdato.

I tillegg ønsket DCC Energi å øke antall bestillinger på nett, for igjen å redusere antall ordrer over telefon. Designet måtte være motiverende og responsivet for ulike nettlesere. Det måtte også oppfylle markedsføringskravene for brukervennlighet, og spesielt shoppingopplevelsen måtte være brukervennlig, rask og effektiv i bruk.

Dynamicweb som løsning

• Rask og enkel Razor-maler med sertifisert SASS (CSHTML og SCSS)
• Utsjekk på én side med tilpassede inline-trinn i henhold til forskjellige valg sammen med øyeblikkelige trinnvalideringer
• Tilpasset NORRIQ Live Web Integration (N-LWI) til Nordcap ERP-system
• Egendefinerte kodede moduler for prislister, adresser, oljetanker, bestillinger osv.
• En "Standard" innholdspost som kan varieres med, funksjon, posisjon, utseende, interaksjon osv.
• Statiske destinasjonssider viser og forklarer produktgruppene, motiverer brukeren til å kjøpe og fører til bestilling
• Fargeskjemaet er definert som elementvalg for front- og bakgrunnsfarger
• Vanlige spørsmål bygges av sammenleggbare elementlister sortert etter faner
• Elementer brukes til nettsider og avsnitt
• Spesifikt masterinnhold er enkelt definert som elementinnstillinger
• Ved hjelp av elementikoner / miniatyrer gjør det enkelt å forstå forskjellene sine for webmastere

Resultater

DCC Energi og Dynamicweb-partner, Norriq, utviklet en motiverende, rask og responsiv løsning som gir DCC-markedsføringsteamet en intuitiv backend for innholdsredigering. Designet er visuelt tiltalende med et nytt og frisk utseende som gjør at selskapet skiller seg ut.

Nettredaktøren har frihet til å redigere webinnholdet. Elementinnstillinger gir mange forskjellige måter å presentere innhold på. Fargepaletten er i samsvar med den visuelle identiteten, slik at alternativene for presentasjon av innhold til en hver tid symboliserer selskapet identitet.

Interaksjonsdesignet forenkler den komplekse funksjonaliteten, gir brukeren en tilgjengelig butikk og en brukervennlig kundeopplevelse. Den visuelle identiteten er nøye definert i valgbare farger og bedriftens skrifttyper implementeres. Å markedsføre verktøyene som trengs for full fleksibilitet i et sett med regler for å bevare sin visuelle identitet.

Henrik Ottosen, Markedsføringssjef i DCC Energi.
"Den nye B2C-e-handelsløsningen gir våre private oppvarmingsoljekunder mulighet til å bestille og gjøre online betaling 24 timer i døgnet. En mulighet som oppfyller en av våre kjerneverdier - fleksibilitet. Kundene har også tilgang til deres private faktura- og bestillingshistorikk når det er nødvendig, noe som gjør dem mer uavhengige av normale åpningstider. Samtidig ga den direkte og berøringsfrie integrasjonen mellom Dynamicweb og vårt ERP-system oss muligheten til å kutte ned noen av de manuelle prosessene, og dermed kunne vi fokusere "lagrede" ressurser på andre områder."
- Henrik Ottosen, Markedsføringssjef i DCC Energi.
DCC Energi
Kunde
DCC Energi
Besøksadresse
Denmark
Segmentet
B2C, CMS, Marketing, Distribution
Nettsted
www.dccenergi.dk
Partner
NORRIQ A/S

Lignende tilfeller