Cinas

3 B2B distribusjonsselskaper, 3 nettsideintegrasjoner, 1 Dynamics NAV. B2B distribusjonsselskaper med møbler, bambus-gulv og barneleker som alle trengte en integrert bestillingsprosess og nye nettsider.

Utfordring

Cinas gruppen består av 3 selskaper som har samme eierselskap og ressurser. De er i hovedsak B2B nettbutikker og distribusjonsportaler.

- Cinas designer og importerer interiør- og eksteriør-møbler
- Hollse & Wibroe jobber med bambus gulvbelegg og andre bambus produkter
- Andemors verden er et merkevarehus som inneholder alt av barneleker

De tre selskapene bestemte seg for å investere i en oppdatert nettside for å ha en mer moderne og visuell tilstedeværelse på nett, men også for å implementere et verktøy som kunne integrere salgsprosessen fra hvert selskaps nettside med et ERP-system. Manuelle prosesser var en stor del av forretningsprosessene, og salg har til nå vært sporadiske og via e-post, for mange forskjellige produkter og for varierende antall.

De tre selskapene har alle samme Dynamics NAV ERP-system, som måtte integreres til alle tre nettsider for at hele salgsprosessen skulle bli mer effektiv og moderne.

Dynamicweb som løsning

Automatisert ordrehåndtering
Dynamicweb leverer et integrert verktøy som går fra kundens første kontakt med nettstedet til ERP-systemet i backend. Ved å integrere de tre selskapenes nettsteder med det samme ERP-systemet kan de ansatte nå få tilgang til produktene og redigere dem på ett sted. Samtidig håndteres bestillinger automatisk via nettbutikken istedenfor individuelle e-postordre. Det høres enkelt ut, men dette øker effektiviteten for Andemors Verden drastisk. Antall feil er minimert, og de ansatte trenger ikke mer å håndtere direkte e-postbestillinger. I stedet bestiller kunden produktene på nettstedet selv og blir deretter lagt inn i systemet automatisk.

I tillegg har nettstedene en distributørportal med brukerpålogging. Dette gjør det mulig for prisvariasjon basert på den enkelte kunde. Dette betyr også en jevnere ordrehåndtering uten manuell registrering eller tillegg av rabatter og færre feil.

Komplett integrasjon til det samme ERP-systemet
Cinas og Hollse & Wibro deler personalressurser og de samme ansatte håndterer både nettbutikker og produktinformasjon. En integrert løsning med tilpassede backend-brukerrettigheter vil da spare store mengder tid siden de ansatte ville ha tilgang til begge nettstedene samtidig. De ansatte på Andemors Verden har derimot ikke tilgang til de to andre nettstedene og bare sine egne. Samtidig er Cinas, Hollse & Wibroe og Andemors verden 3 forskjellige selskaper som driver 3 forskjellige finansregnskap. Men de bruker det samme ERP-systemet. Dette krever tre komplekse integrasjoner fra hvert nettsted til det delte Dynamics NAV-systemet. Det gir en fritt-flytende forretningsprosess for alle 3 selskapene.

Oversettelser og SEO-tekst uten at ordfiler flyr rundt
For nå har Hollse & Wibroe oversatt nettstedene sine til svenske og norske språkversjoner. Flex Medias oversettelse har vært uten problemer fordi de har blitt direkte oversatt i Dynamicwebs løsning uten at det er nødvendig å dele ordfiler og bruke ekstra timer på å koordinere plasseringen av tekstene. Det samme gjelder søkemotoroptimaliseringen som er gjennomgått på det lokale språket som Flex Media også har gjort.

GDPR - En komplett løsning
Eierne kan slappe av fordi Dynamicwebs løsning er i samsvar med GDPR-reglene. Det gir nettstedseierne muligheten til å samle samtykke fra de besøkende for bruk i e-postmarkedsføring og distributørportaler. Med den nye versjonen 9.5 er det nå mulig å håndtere samtykker i den nye informasjonskapselbehandleren. Den fullstendige implementeringen gjør at eierne er trygge på at de oppfyller alle kravene.

Resultater

Den implementerte løsningen har optimalisert forretningsprosessene til de tre selskapene grundig. Ordrehåndtering og administrasjon er automatisert i systemet. De ansatte vendt seg til den nye måten å håndtere innkommende bestillinger på. Den utjevnede prosessen betyr frigjøring av ansattes ressurser og en reduksjon i ordrefeil.

Løsningen er mer enn bare et frontend CMS-nettsted. Det er et verktøy integrert i selskapenes hele forretningsprosesser som støtter de beste forretningsmålene og frigjør ressurser.
www.cinas.dk
www.holseogwibroe.dk
www.andermos-verden.dk
Peter Wibroe
"Flex Media has delivered a solution that is much more than just 3 websites. Behind the websites are an integrated machine that optimizes our internal order processes and makes the order handling much easier for us. Ordering has become easier and prices more transparent for our customers to order through the new distributor portals. The system gives us an overview of orders and is easily managed and edited in the everyday rush."
- Peter Wibroe
Cinas
Kunde
Cinas
Besøksadresse
Danmark
Segmentet
B2B, CMS, Distribution, Dynamics NAV
Nettsted
www.cinas.dk
Partner
Flex Media ApS

Lignende tilfeller