Software giganten Dynamicweb inngår partnerskap med «One Stop Shop»-tilbyderen Respirare på Sørlandet

Det prisvinnende selskapet Dynamicweb, som har utviklet en softwareløsning for suksessrik netthandel, etablerer seg nå på Sørlandet. Sammen med det digitale kompetansehuset Respirare, skal de hjelpe bedrifter å oppnå suksess på nett.
Skrevet av aStory den 25.10.2021, 12:00
Software giganten Dynamicweb inngår partnerskap med «One Stop Shop»-tilbyderen Respirare på Sørlandet

- Vi er sulteforet på menneskelig kontakt etter pandemien, og de små og mellomstore bedriftene som satser på både fysiske butikker og netthandel fremover vil klare seg best, sier Steffen Breen, Country Manager i Dynamicweb Norge.

Men for å lykkes med netthandel, er det en rekke digitale løsninger som må settes opp - og de må fungere knirkefritt sammen. Det er på dette området Dynamicweb nå har styrket sin posisjon på Sørlandet.

Samarbeid med Respirare

- Vår ekspertise er å utvikle og spesialtilpasse moduler for nettbutikker, og så har vi inngått et samarbeid med Respirare som implementerer våre løsninger med de andre systemene bedriften trenger. Samarbeidet vil gjøre det trygt og praktisk for bedrifter i sør å benytte seg av våre tjenester.

Dynamicweb er et dansk selskap med avdelinger flere steder i verden, og har merkenavn som Lego, Subaru, Norsk Stål, Narvesen og Flying Tiger blant sine over 5000 kunder. Selskapet utvikler brukervennlig software til nettbutikker tilpasset de største ERP-løsningene som Microsoft Dynamics 365 Business Central, Visma og andre mindre regnskapssystemer.

- En vellykket netthandel trenger også trafikk, og samarbeidet med Respirare gjør at vi til sammen kan gi kundene en totalpakke som gir et best mulig utgangspunkt for god butikk.

Systemene må snakke sammen

En suksessrik nettbutikk forutsetter at en rekke systemer er integrert med hverandre. Selve butikken må være direkte koblet opp mot blant annet regnskapssystemet, lagerstyring og kassasystemet. Alt må skje umiddelbart, uten forsinkelser eller trøbbel i flyten.

Samtidig har bedrifter gjerne systemer de allerede bruker, og i mange tilfeller er det mulig å koble disse opp mot den nye nettbutikken.

- Vår oppgave blir å sette opp den nye nettbutikken med software fra Dynamicweb og koble dette sammen med eksisterende systemer, eller å sette opp en ny og helhetlig totalpakke der det er behov for det, sier Fredrik Nordland i Respirare AS.

 

Nøkkelen til suksess

En nettbutikk har altså liten verdi om den ikke kobles riktig sammen med resten av løsningene for regnskap, bank, kasse, lager, logistikk og salgssystem. Nordland sier at dette er en utfordring mange har kjent på.

- Hvis en kunde handler i nettbutikken og den digitale lagerløsningen ikke er oppdatert eller at det blir krøll med betalingen, får kunden en dårlig opplevelse. Selv om det finnes mange løsninger som enkeltvis er gode, hjelper det lite om de ikke snakker godt sammen. Da forsvinner kundene raskt.

Han kaller dette barnesykdommer, og sier at det er en utfordring mange som driver med netthandel har slitt med.

- Det er ikke noe som er mer irriterende enn en nettbutikk som ikke flyter godt, og det er ofte vanskelig og tidkrevende å finne ut av disse tingene selv. Spesielt dersom en har mange ulike systemer fra forskjellige tilbydere.

Derfor er en totalpakke med alle løsninger fra samme tilbyder både praktisk og lettvint, og ikke minst kostnads- og tidsbesparende. En «One Stop Shop» for bedrifter som vil komme opp å gå og samtidig ha en fullstendig helhetlig løsning.

- Lokale bedrifter trenger bare å forholde seg til oss i Respirare. Vi kommer fysisk ut i bedriften og setter opp systemene og tar ansvar for all oppfølging, slik at de som driver bedrift med netthandelen kan konsentrere seg om det de er best til, selge sine tjenester og produkter.